Skip the navigation

Morotskaka

KitchenAid Chef

Klassisk morotskaka är perfekt för vardagsbak.

Import-Recipe - Carrot cake

Morotskaka

KitchenAid Chef

Klassisk morotskaka är perfekt för vardagsbak.

Redskap

StandMixer
FoodProcessor
Förberedelser
15min
Tillagning
50min
Totalt
1h5
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

400 g morötter

120 g saltade pekannötter

175 g mörkbrunt socker

110 g strösocker

225 g vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

2 tsk kanel

1 tsk muskot

125 ml vegetabilisk olja

70 g grekisk yoghurt

3 ägg

Steg för steg

  1. Skala morötterna och skär dem i cirka 5 cm stora bitar.

  2. Fäst universalkniven i foodprocessorn. Lägg morötter och pekannötter i foodprocessorn och finhacka dem på hastighet 2.

  3. Fäst flatblandaren på din köksmaskin och lägg resten av ingredienserna i skålen. Vrid hastighetskontrollen till 2 och blanda tills alla ingredienser har blandats väl. Tillsätt morötter och pekannötter och blanda i 30 sekunder till.

  4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant och häll i smeten. Grädda i 50 minuter i en förvärmd ugn i 160°C.

  5. Låt svalna helt innan du tar bort den från formen.

  6. Morotskaka är som godast toppad med färskostglasyr och pekannötter.