Morotskaka
Klassisk morotskaka är perfekt för vardagsbak.
Morotskaka
Klassisk morotskaka är perfekt för vardagsbak.
Redskap
Ingredienser
400 g morötter
120 g saltade pekannötter
175 g mörkbrunt socker
110 g strösocker
225 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk muskot
125 ml vegetabilisk olja
70 g grekisk yoghurt
3 ägg
Steg för steg
Skala morötterna och skär dem i cirka 5 cm stora bitar.
Fäst universalkniven i foodprocessorn. Lägg morötter och pekannötter i foodprocessorn och finhacka dem på hastighet 2.
Fäst flatblandaren på din köksmaskin och lägg resten av ingredienserna i skålen. Vrid hastighetskontrollen till 2 och blanda tills alla ingredienser har blandats väl. Tillsätt morötter och pekannötter och blanda i 30 sekunder till.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant och häll i smeten. Grädda i 50 minuter i en förvärmd ugn i 160°C.
Låt svalna helt innan du tar bort den från formen.
Morotskaka är som godast toppad med färskostglasyr och pekannötter.