Mördegskakor med tre ingredienser
Enkla småkakor med tre ingredienser som alla älskar.
Mördegskakor med tre ingredienser
Enkla småkakor med tre ingredienser som alla älskar.
Redskap
Ingredienser
240 g smör, rumstempererat
85 g florsocker
270 g vetemjöl
Steg för steg
Lägg smöret i skålen till köksmaskinen. Montera flatblandaren och vispa smöret fluffigt i 1 minut på hastighet 6.
Tillsätt florsocker, skrapa skålen och blanda på hastighet 4 tills det har blandats in helt. Tillsätt mjöl och blanda igen på hastighet 2 tills en deg formas.
Täck en kvadratisk bakform med bakplåtspapper. Sprid ut och tryck in degen i bakformen.
Låt den stå i kylskåpet i 20 minuter. Ta ut bakplåtspappret och lägg det på en bakplåt. Skär degen i rektanglar.
Grädda i 12–15 minuter i en förvärmd ugn på 160 °C. Låt inte kakorna bli bruna. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna helt på galler.