Misokakor med havssalt och choklad
Har du någonsin tänkt på att blanda miso i en chokladkaksdeg? Kombinationen av salt och sött i en kaka är helt oslagbar.
Misokakor med havssalt och choklad
Har du någonsin tänkt på att blanda miso i en chokladkaksdeg? Kombinationen av salt och sött i en kaka är helt oslagbar.
Redskap
Ingredienser
510 g vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
300 g smör
4 msk vit miso
250 g ljust farinsocker
200 g strösocker
2 ägg
1 msk vanilj
280 g chokladbitar av mörk eller halvmörk choklad
to garnish havssalt eller flingsalt
Steg för steg
Gör kakdeg: Mät upp mjöl, salt och bakpulver i en medelstor skål. Vispa till en jämn smet. Ställ åt sidan.
Fäst flatblandaren på köksmaskinen. Tillsätt smör, miso och båda sockren i mixerskålen. Vrid till hastighet 2 och blanda i 1 till 2 minuter. Öka till hastighet 3 och fortsätt att blanda i 1 minut.
Tillsätt ägg och vanilj. Mixa på hastighet 3 i 1 till 2 minuter tills det är väl blandat.
Tillsätt mjölblandningen och blanda på hastighet 3 i ytterligare 1 till 2 minuter.
Tillsätt chokladbitarna och vik in på ½ hastighet tills det är väl blandat, ca 1 minut.
Kyl kakdeg: Ta bort skålen från köksmaskinen. Täck och kyl i 12 till 24 timmar.
Baka kakor: Förvärm ugnen till 190 °C. Fodra bakplåtar med bakplåtspapper. Använd en glasskopa för att portionera ut kakorna och placera dem jämnt fördelade på bakplåt, 6 till 8 kakor per plåt.
Grädda i 8 till 10 minuter tills kanterna börjar bli bruna.
Ta ut från ugnen och strö salt över de varma kakorna. Låt svalna något och lägg över till ett galler. Upprepa med resten av kakdegen.