Misobrownies med rökt saltkola
Upptäck den perfekta kombinationen i umamirika misobrownies med rökt saltkolatopping.
Misobrownies med rökt saltkola
Upptäck den perfekta kombinationen i umamirika misobrownies med rökt saltkolatopping.
Redskap
Ingredienser
240 g mörk choklad
260 g smör
2 msk misopasta
220 g strösocker
4 ägg
100 g mjöl
40 g kakaopulver
200 g socker
120 ml vispgrädde
Steg för steg
Hacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Tillsätt 180 g smör och misopasta och smält över vattenbad.
Lägg strösocker och ägg i köksmaskinens skål med en flatblandare av metall med silikonvinge monterad, och blanda tills det är lätt och skummigt. Tillsätt chokladblandningen långsamt medan du blandar. Sikta kakao och mjöl och tillsätt blandningen till smeten lite i taget. Blanda tills alla ingredienser precis har gått ihop.
Täck en kvadratisk 20 cm bakform med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda i 175 °C förvärmd ugn i 20–25 minuter. Låt dina brownies svalna helt i formen.
Medan dina brownies svalnar förbereder du saltkolan. Värm sockret i en kastrull på medelvärme tills det har smält och fått gyllene färg. Ta av kastrullen från värmen. Tillsätt smör och rör om tills det har blandats helt. Häll i vispgrädden och fortsätt röra tills kolan är slät. Tillsätt rökt havssalt efter smak. Blanda väl och låt svalna.
Toppa dina brownies med rökt saltkola och strö eventuellt lite rökt havssalt ovanpå för extra smak.