Skip the navigation

Misobrownies med rökt saltkola

KitchenAid Chef

Upptäck den perfekta kombinationen i umamirika misobrownies med rökt saltkolatopping.

Miso brownies with smoked salt caramel

Misobrownies med rökt saltkola

KitchenAid Chef

Upptäck den perfekta kombinationen i umamirika misobrownies med rökt saltkolatopping.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
20min
Tillagning
20min
Totalt
40min
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

240 g mörk choklad

260 g smör

2 msk misopasta

220 g strösocker

4 ägg

100 g mjöl

40 g kakaopulver

200 g socker

120 ml vispgrädde

Steg för steg

  1. Hacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Tillsätt 180 g smör och misopasta och smält över vattenbad.

  2. Lägg strösocker och ägg i köksmaskinens skål med en flatblandare av metall med silikonvinge monterad, och blanda tills det är lätt och skummigt. Tillsätt chokladblandningen långsamt medan du blandar. Sikta kakao och mjöl och tillsätt blandningen till smeten lite i taget. Blanda tills alla ingredienser precis har gått ihop.

  3. Täck en kvadratisk 20 cm bakform med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda i 175 °C förvärmd ugn i 20–25 minuter. Låt dina brownies svalna helt i formen.

  4. Medan dina brownies svalnar förbereder du saltkolan. Värm sockret i en kastrull på medelvärme tills det har smält och fått gyllene färg. Ta av kastrullen från värmen. Tillsätt smör och rör om tills det har blandats helt. Häll i vispgrädden och fortsätt röra tills kolan är slät. Tillsätt rökt havssalt efter smak. Blanda väl och låt svalna.

  5. Toppa dina brownies med rökt saltkola och strö eventuellt lite rökt havssalt ovanpå för extra smak.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.