Ingredienser
120 ml osötad mandelmjölk
180 ml äkta lönnsirap eller mer efter smak
52 g raw kakaopulver eller osötat kakaopulver
33 g krämigt mandelsmör
1/4 tsk pepparmyntextrakt, eller mer efter smak (valfritt)
- havssalt
4 medelstor avokado, skalad utan kärna
35 g skalade hampafrön eller mandelspån till serveringen
Steg för steg
Häll i mjölk, lönnsirap, kakaopulver, mandelsmör, pepparmyntextrakt och salt i din KitchenAid® Power Plus®-behållare, sätt på locket och mixa på variabel hastighet 4 i 5 till 10 sekunder tills det är väl blandat.
Tillsätt avokadon, sätt på locket igen, ta bort lockets mittendel och sätt i staven.
Håll staven på plats med ett fast grepp, bearbeta på variabel hastighet 11 i 20 till 30 sekunder medan du använder staven för att styra ingredienserna genom bladen tills den är jämn och krämig.
Skeda upp blandningen i fyra efterrättsskålar eller cocktailglas och kyl i kylskåpet i ett par timmar.
Servera med hampafrön eller mandelspån.
Du kan utelämna pepparmyntextraktet för att göra vanlig chokladpudding. Du kan också ersätta pepparmyntextraktet med antingen 1 1/2 teskedar malen kanel eller 1/8 tesked röda chiliflingor. Du kan också ersätta mandelsmöret med 1/3 till 1/2 kopp krämigt jordnötssmör. Om du gör det måste du tillsätta 1 till 2 matskedar mer lönnsirap. Då avokado oxiderar snabbt ska detta recept helst ätas inom 3 till 4 timmar efter tillagningen.