Minifrittatas med spenat
Lunchfrittatas med grönsaker som ditt barn kommer att älska.
Minifrittatas med spenat
Lunchfrittatas med grönsaker som ditt barn kommer att älska.
Redskap
Ingredienser
2 msk olivolja
1 lök
100 g babyspenat, hackad
4 stora ägg
2 msk mjölk
60 g cheddarost
2 msk hackad gräslök
1/3 tsk salt
Steg för steg
Skala och dela löken i fyra delar.
Fäst skiv-/strimlingsdelen på köksmaskinen. Strimla löken på hastighet 4.
Värm olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt lök och fräs i ungefär två minuter tills löken mjuknar och börjar bli genomskinlig.
Tillsätt spenat och fräs i en minut. Ta bort löken och spenaten från värmen och låt svalna.
Använd skiv-/strimlingsdelen och strimla cheddar på hastighet 4 i en skål. Tillsätt ägg, mjölk, salt och gräslök.
Vispa på hastighet 4 i 90 sekunder i en köksmaskin med ballongvisp. Tillsätt löken och spenaten och vispa på omrörningshastighet tills ingredienserna är ordentligt blandade.
Smörj en muffinsskål för sex muffins och häll en stor sked äggblandning i varje hål.
Grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn på 170 °C tills fritatan stelnat i mitten.