Melon granatäppel och fetaostsallad
Fräschhet kunde vara smeknamnet på den här salladen med en antydan för de som vill hålla ögonen på smaken, tillägget av krämig och salt fetaost.
Melon granatäppel och fetaostsallad
Fräschhet kunde vara smeknamnet på den här salladen med en antydan för de som vill hålla ögonen på smaken, tillägget av krämig och salt fetaost.
Redskap
Ingredienser
1/2 meduim cantaloupmelon
100 g fetaost i kuber
25 g färsk basilika
50 g granatäppelkärnor
1 tsk röda pepparkorn
4 msk extra virgin olivolja
bordssalt
Steg för steg
Skala melonen, dela i två halvor och rensa från kärnor genom att använda en matsked. Skär sedan halvorna i klyftor.
Sätt fast matberedartillbehöret, med den vändbara skivan för strimlat isatt, på KitchenAid Köksmaskin . Placera en skål under tillbehöret.
Ställ en medelstor skål under tillbehöret för att fånga upp de strimlade grönsakerna och sätt köksmaskinen på hastighet 4.
Stoppa in klyftorna en och en i matberedarens rör och tryck försiktigt med påmataren.
Blanda fetaostkuberna, basilikablad, 4 matskedar olja, rödpepparkornen och väldigt litet salt i en liten skål.
Sprid ut dressingen över den strimlade melonen, tillsätt granatäpplet och blanda väl.
Några skivor Parmaskinka ovanpå den här salladen kommer att ge hela familjen en tillfredställande, snygg och smakrik måltid.