Melanzane alla parmigiana
Italiensk vegetarisk auberginegratäng med tomat, ost, och aubergine är en fantastisk vardagsrätt
Melanzane alla parmigiana
Italiensk vegetarisk auberginegratäng med tomat, ost, och aubergine är en fantastisk vardagsrätt
Redskap
Ingredienser
2 aubergine
1 kg tomater (roma eller san marzano)
1 lök
1 vitlöksklyfta
50 g parmesanost
2 mozzarella
50 ml olivolja
- nypa salt
2 tsk torkad oregano
Steg för steg
Fäst passertillsatsen för frukt- och grönsaker på köksmaskinen.
Skiva tomaterna på längden. Ta ut fröna. Skär i fyra delar.
Mosa tomaterna till en coulis på hastighet 4.
Skala lök och vitlök och finhacka dem.
Värm hälften av olivoljan i en stekpanna. Tillsätt lök och vitlök. Stek i 1 minut. Häll tomatcoulisen i pannan. Tillsätt torkad oregano och salt. Låt sjuda på svag värme i 20 minuter.
Skär äggplantorna i 1 cm stora skivor. Värm upp resten av olivoljan i en annan kastrull och tillaga äggplantorna på båda sidorna tills de är mjuka och lätt förkolnade. Du måste tillaga dem i omgångar, eftersom alla förmodligen inte får plats i pannan.
Skär mozzarellan.
Lägg äggplantorna och mozzarella i en eldfast form. Täck över med varm tomatsås och avsluta med riven parmesanost. Grädda i en föruppvärmd ugn på 180°C i 15 minuter tills de är gyllenbruna och rykande varma.