Medelhavsburgare
Läckra hamburgare med medelhavsinspirerad smak som serveras i pitabröd.
Medelhavsburgare
Läckra hamburgare med medelhavsinspirerad smak som serveras i pitabröd.
Redskap
Ingredienser
450 g benfri högrev, grovhackad
200 g benfria korta revben, grovhackade
6 pitabröd
1 gul lök, grovhackad
8 blad färsk mynta
1/4 msk krossad svartpeppar
1/2 msk salt
1/4 msk harissakryddor
8 gröna oliver, hackade
2 msk pinjenötter
4 msk tzatziki
50 g ruccola
1/2 gurka, skivad
Steg för steg
Lägg köttet i frysen i 15 minuter innan det ska malas.
Montera den grova malningsplattan på köttkvarnen i metall och sätt fast den på köksmaskinen.
Ta ut köttet ur frysen.
Blanda köttet, gul lök, mynta, svartpeppar, salt, harissakryddor, pinjenötter och oliver i en stor skål.
Ställ in köksmaskinen på hastighet 4 och mata köttet genom köttkvarnen i metall.
Forma det malda köttet till fyra biffar och låt hamburgarna vila i kylen i 15 minuter.
Tänd grillen. Lägg burgarna på grillen och grilla dem på båda sidor.
Grilla pitabröden.
Fyll pitabröden med ruccola, en medelhavsburgare, tzatziki och några gurkskivor.