Skip the navigation

Marängkakor med choklad

KitchenAid Chef

Dessa kakor är knapriga på utsidan och mjuka på insidan – en riktig chokladdröm.

chocolatemeringuecookies_thumbnail.jpg

Marängkakor med choklad

KitchenAid Chef

Dessa kakor är knapriga på utsidan och mjuka på insidan – en riktig chokladdröm.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
15min
Tillagning
50min
Totalt
1h5
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

300 g mörk choklad

150 g äggvitor

1/2 tsk salt

230 g strösocker

1 tsk ättika

1 msk majsstärkelse

1 msk kakaopulver

Steg för steg

  1. Hacka chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.

  2. Lägg äggvitorna i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Tillsätt salt och vispa på hastighet 10 tills mjuka toppar bildas. Tillsätt strösocker gradvis och vispa tills glansiga och styva toppar bildas. Sätt på flatblandaren av metall med silikonvinge på köksmaskinen och tillsätt vinäger och majsstärkelse. Rör ihop på 1/2 omrörningshastighet.

  3. Börja långsamt tillsätta den smälta chokladen i skålen. Blanda tills den precis har arbetats in.

  4. Använd en liten glassskopa och fördela blandningen på en bakplåtspapperklädd plåt med pergamentpapper. Pudra kakorna med kakaopulver. Grädda i en 100°C förvärmd ugn i 40 minuter. Låt svalna helt i ugnen.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.