Marängkakor med choklad
Dessa kakor är knapriga på utsidan och mjuka på insidan – en riktig chokladdröm.
Marängkakor med choklad
Dessa kakor är knapriga på utsidan och mjuka på insidan – en riktig chokladdröm.
Redskap
Ingredienser
300 g mörk choklad
150 g äggvitor
1/2 tsk salt
230 g strösocker
1 tsk ättika
1 msk majsstärkelse
1 msk kakaopulver
Steg för steg
Hacka chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
Lägg äggvitorna i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Tillsätt salt och vispa på hastighet 10 tills mjuka toppar bildas. Tillsätt strösocker gradvis och vispa tills glansiga och styva toppar bildas. Sätt på flatblandaren av metall med silikonvinge på köksmaskinen och tillsätt vinäger och majsstärkelse. Rör ihop på 1/2 omrörningshastighet.
Börja långsamt tillsätta den smälta chokladen i skålen. Blanda tills den precis har arbetats in.
Använd en liten glassskopa och fördela blandningen på en bakplåtspapperklädd plåt med pergamentpapper. Pudra kakorna med kakaopulver. Grädda i en 100°C förvärmd ugn i 40 minuter. Låt svalna helt i ugnen.