Skip the navigation

Maränger

KitchenAid Chef

Den här enkla men ändå mångsidiga marängen har en perfekt kombination av knaprig utsida och mjuk insida.

Import-Recipe - Meringues

Maränger

KitchenAid Chef

Den här enkla men ändå mångsidiga marängen har en perfekt kombination av knaprig utsida och mjuk insida.

Redskap

HandMixer
Förberedelser
15min
Tillagning
2h
Totalt
2h15
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

190 ml äggvitor

330 g strösocker

1 tsk vitvinsvinäger

1,5 msk majsstärkelse

Steg för steg

  1. Lägg äggvitorna i en skål.

  2. Ställ in den sladdlösa elvispen på hastighet 7 och vispa äggvitorna tills de formar styva toppar.

  3. Fortsätt vispa och börja tillsätta strösocker, en matsked i taget. Vispa tills marängen är styv och ser blank ut.

  4. Tillsätt vitvinsvinäger och majsstärkelse och vispa snabbt tills de blandas.

  5. Skeda upp marängen och lägg den i små klickar på en plåt täckt med bakplåtspapper.

  6. Grädda i 2 minuter i en ugn som är 100°C. Låt den svalna i ugnen när den är färdiggräddad.