Maränger
Den här enkla men ändå mångsidiga marängen har en perfekt kombination av knaprig utsida och mjuk insida.
Maränger
Den här enkla men ändå mångsidiga marängen har en perfekt kombination av knaprig utsida och mjuk insida.
Redskap
Ingredienser
190 ml äggvitor
330 g strösocker
1 tsk vitvinsvinäger
1,5 msk majsstärkelse
Steg för steg
Lägg äggvitorna i en skål.
Ställ in den sladdlösa elvispen på hastighet 7 och vispa äggvitorna tills de formar styva toppar.
Fortsätt vispa och börja tillsätta strösocker, en matsked i taget. Vispa tills marängen är styv och ser blank ut.
Tillsätt vitvinsvinäger och majsstärkelse och vispa snabbt tills de blandas.
Skeda upp marängen och lägg den i små klickar på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Grädda i 2 minuter i en ugn som är 100°C. Låt den svalna i ugnen när den är färdiggräddad.