Maräng till pavlova
Den här marängen utgör en perfekt bas för en läcker Pavlova-dessert som kommer att imponera på familj och vänner.
Maräng till pavlova
Den här marängen utgör en perfekt bas för en läcker Pavlova-dessert som kommer att imponera på familj och vänner.
Redskap
Ingredienser
125 ml äggvitor
220 g strösocker
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk majsmjöl
Steg för steg
Fäst trådvispen på köksmaskinen.
Lägg äggvitorna i skålen till mixern. Dra hastighetsregleringsspaken till 8 och vispa tills de bildar styva toppar.
Tillsätt sockret, en matsked åt gången.
Vispa tills marängen ser blank ut.
Tillsätt vitvinsvinäger och majsmjöl och blanda försiktigt.
Med en stor sked skapar du en pavlovaform på en bakplåt med pakplåtspapper.
Grädda i 2 minuter i en ugn som är 100°C. Låt den svalna helt i ugnen när den är gräddad.
Servera med vispad grädde och färsk frukt.