Mango och basilikasorbet
Rik och len, den här enkla mangosorbeten har krämig struktur, men utan ägg och mjölk.
Mango och basilikasorbet
Rik och len, den här enkla mangosorbeten har krämig struktur, men utan ägg och mjölk.
Redskap
Ingredienser
300 g färsk mango
80 g socker
100 ml vatten
2 blad basilika
10 g ätbara blommor
Steg för steg
Förvara glassmaskinens skål i frysen minst över natten innan den används.
Blanda mangon och basilikabladen med KitchenAid Classic 5 Speed Blender till en sammetslen konsistens.
Blanda vatten och socker i en liten kastrull. Värm upp tills sockret löser sig. Ta bort från värmen, tillsätt den blandade mangon och låt svalna
Ta bort skålen, sätt fast glassmaskinen och dess blandare.
Sätt köksmaskinen på hastighet 1, häll blandningen i glassmaskinens skål och låt blandaren arbeta i 20 till 30 minuter, beroende på rumstemperaturen.
Ta bort skålen och dela upp glassen i serveringsglas med en glasskopa.
Garnera på toppen med extra malen kanel och servera omedelbart.
Droppa litet balsamicosirap ovanpå glassen vid servering.