Skip the navigation

Mango och basilikasorbet

KitchenAid Chef

Rik och len, den här enkla mangosorbeten har krämig struktur, men utan ägg och mjölk.

 Import-Recipe - Mango and basil sorbet

Mango och basilikasorbet

KitchenAid Chef

Rik och len, den här enkla mangosorbeten har krämig struktur, men utan ägg och mjölk.

Redskap

StandMixer
IceCreamMaker
FoodStrainer
Förberedelser
30min
Tillagning
5min
Totalt
35min
Portioner
2
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

300 g färsk mango

80 g socker

100 ml vatten

2 blad basilika

10 g ätbara blommor

Steg för steg

  1. Förvara glassmaskinens skål i frysen minst över natten innan den används.

  2. Blanda mangon och basilikabladen med KitchenAid Classic 5 Speed Blender till en sammetslen konsistens.

  3. Blanda vatten och socker i en liten kastrull. Värm upp tills sockret löser sig. Ta bort från värmen, tillsätt den blandade mangon och låt svalna

  4. Ta bort skålen, sätt fast glassmaskinen och dess blandare.

  5. Sätt köksmaskinen på hastighet 1, häll blandningen i glassmaskinens skål och låt blandaren arbeta i 20 till 30 minuter, beroende på rumstemperaturen.

  6. Ta bort skålen och dela upp glassen i serveringsglas med en glasskopa.

  7. Garnera på toppen med extra malen kanel och servera omedelbart.

  8. Droppa litet balsamicosirap ovanpå glassen vid servering.