Skip the navigation

Mandelkaka med choklad

KitchenAid Chef

Denna kladdiga chokladkaka med inslag av kaffe är den perfekta efterrätten. Använd en glutenfri mörk choklad för att göra receptet helt fritt från gluten.

Import-Recipe - Chocolate almond cake

Mandelkaka med choklad

KitchenAid Chef

Denna kladdiga chokladkaka med inslag av kaffe är den perfekta efterrätten. Använd en glutenfri mörk choklad för att göra receptet helt fritt från gluten.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
20min
Tillagning
35min
Totalt
55min
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

180 g mörk choklad (gärna glutenfri)

180 g smör

180 g mandelmjöl

180 g strösocker

1/2 tsk vaniljextrakt

30 ml (enkel) espresso, nybryggd

10 g kakaopulver

3 ägg, separerade

Steg för steg

  1. Smält chokladen och smöret i vattenbad (en liten skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten). Rör ihop.

  2. Lyft bort skålen från kastrullen och tillsätt mandelmjöl, hälften av sockret, vaniljextrakt, espresso, kakaopulver och äggulor. Blanda och låt svalna en stund.

  3. Lägg äggvitorna i skålen till köksmaskinen med vispen och vispa på hastighet 10 till skummig konsistens. Tillsätt därefter resten av sockret. Vispa tills glansiga styva toppar bildas.

  4. Sätt fast skålen med chokladblandningen på köksmaskinen med flatblandare. Tillsätt en stor skopa av äggvitorna till chokladblandningen och blanda på hastighet 2 tills chokladblandningen får en lösare konsistens.

  5. Sänk till omrörningshastighet och tillsätt resten av äggvitorna en skopa i taget.

  6. Häll kaksmeten i springform med bakplåtspapper och grädda i 30 minuter i förvärmd ugn på 170 °C. Låt kakan svalna i ugnen med dörren något öppen.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.