Mandelbiscotti
De här italienskinspirerade kakorna passar perfekt till en kopp eftermiddagskaffe men passar också att ta med som en söt hembakad gåva.
Mandelbiscotti
De här italienskinspirerade kakorna passar perfekt till en kopp eftermiddagskaffe men passar också att ta med som en söt hembakad gåva.
Redskap
Ingredienser
175 g mandel, oskalad
280 g vetemjöl
150 g strösocker
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
60 g honung
60 g smält smör, rumstempererat
Steg för steg
Lägg mandlarna på en bakplåt och rosta dem i 10 minuter på 180 °C i en förvärmd ugn. Låt dem svalna helt.
Blanda alla ingredienser förutom mandlarna i skålen till köksmaskinen med flatblandare. Blanda på hastighet 2 tills den blöta degen går ihop. Tillsätt mandlarna och fortsätt blanda på hastighet 1.
Täck degen i skålen med plastfolie och ställ den i kylskåpet i 30 minuter.
Dela degen i 3 delar och rulla varje del till en liten stubbe. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 25 minuter i en förvärmd ugn på 180°C. Låt den gräddade degen svalna tillräckligt så att du kan hantera den innan du fortsätter.
Skär varje stubbe i skivor och lägg sedan kakorna med de skurna sidorna uppåt på en bakplåt. Grädda i ytterligare 10 minuter. Låt vila på ett bakgaller och förvara i upp till 2 veckor i en lufttät behållare.