Makaronipudding
Den här makaronipuddingen med knaprig yta som lagas från grunden blir familjens nya favorit.
Makaronipudding
Den här makaronipuddingen med knaprig yta som lagas från grunden blir familjens nya favorit.
Redskap
Ingredienser
170 g mjöl
170 g mannagryn
1,5 tsk salt
4 ägg
30 g smör
3 msk mjöl
600 ml mjölk
150 g cheddarost
1/2 tsk peppar
150 g tillagade baconbitar
1/4 tsk muskot
60 g panko
60 g parmesanost
Steg för steg
Det här receptet är för tre portioner.
Häll mjöl, mannagryn och 1/3 av saltet i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad. Blanda på hastighet 2 och tillsätt äggen. Blanda tills degen går ihop.
Montera degkroken på köksmaskinen och blanda i hastighet 2 i fem minuter tills pastadegen är slät och elastisk. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i 30 minuter.
Gör bollar av degen i valnötsstorlek. Fäst pastapressen med den stora makaronskivan på köksmaskinen. Vrid till hastighet 6 och mata degen genom pastapressen. Gör pastan ca 4 cm lång. Lägg pastan på en mjölad bricka och strö över mjöl.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och koka pastan i 5 minuter. Sila och lägg på en bakplåt.
Värm upp smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken gradvis och låt den koka tills såsen tjocknar, i ca 10 minuter. Tillsätt cheddarost och blanda tills såsen är slät. Tillsätt resterande salt, peppar och muskotnöt.
Tillsätt bacon bland makaronerna. Tillsätt såsen och blanda.
Blanda panko med riven parmesanost och toppa makaronipuddingen med den. Grädda dem i ugnen i 180 °C i ca 30 minuter. Sätt ugnen på grill och grilla i ytterligare 3–5 minuter tills den blir gyllenbrun. Servera omedelbart.