Skip the navigation

Makaronipudding

KitchenAid Chef

Den här makaronipuddingen med knaprig yta som lagas från grunden blir familjens nya favorit.

macandcheese_thumbnail.jpg

Makaronipudding

KitchenAid Chef

Den här makaronipuddingen med knaprig yta som lagas från grunden blir familjens nya favorit.

Redskap

StandMixer
PastaPress
Förberedelser
30min
Vila
30min
Tillagning
50min
Totalt
1h50
Portioner
3
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

170 g mjöl

170 g mannagryn

1,5 tsk salt

4 ägg

30 g smör

3 msk mjöl

600 ml mjölk

150 g cheddarost

1/2 tsk peppar

150 g tillagade baconbitar

1/4 tsk muskot

60 g panko

60 g parmesanost

Steg för steg

  1. Det här receptet är för tre portioner.

  2. Häll mjöl, mannagryn och 1/3 av saltet i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad. Blanda på hastighet 2 och tillsätt äggen. Blanda tills degen går ihop.

  3. Montera degkroken på köksmaskinen och blanda i hastighet 2 i fem minuter tills pastadegen är slät och elastisk. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i 30 minuter.

  4. Gör bollar av degen i valnötsstorlek. Fäst pastapressen med den stora makaronskivan på köksmaskinen. Vrid till hastighet 6 och mata degen genom pastapressen. Gör pastan ca 4 cm lång. Lägg pastan på en mjölad bricka och strö över mjöl.

  5. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och koka pastan i 5 minuter. Sila och lägg på en bakplåt.

  6. Värm upp smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken gradvis och låt den koka tills såsen tjocknar, i ca 10 minuter. Tillsätt cheddarost och blanda tills såsen är slät. Tillsätt resterande salt, peppar och muskotnöt.

  7. Tillsätt bacon bland makaronerna. Tillsätt såsen och blanda.

  8. Blanda panko med riven parmesanost och toppa makaronipuddingen med den. Grädda dem i ugnen i 180 °C i ca 30 minuter. Sätt ugnen på grill och grilla i ytterligare 3–5 minuter tills den blir gyllenbrun. Servera omedelbart.