Skip the navigation

Majs-, zucchini- och mozzarellaquiche

KitchenAid Chef

corn courgette mozzarella quiche

Majs-, zucchini- och mozzarellaquiche

KitchenAid Chef

Redskap

StandMixer
Förberedelser
30min
Tillagning
1h
Totalt
1h30
Portioner
8
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

180 g vetemjöl

1/2 tsk salt

140 g kallt saltat smör, skuret i 1 cm stora tärningar

30 ml kallt vatten

260 g majskorn

1 zucchini, tärnad

4 ägg

60 ml mjölk

20 g basilikablad, hackade

1 klyfta vitlök, finhackad

110 g mozzarella, tärnad

1/2 tsk salt

1/2 tsk peppar

Steg för steg

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Så här gör du pajskalet: blanda mjöl och salt i köksmaskinsskålen med degblandartillbehöret monterat.

  2. Vrid till hastighet 1 för att blanda ihop. Häll i smörtärningarna och fortsätt 1–2 minuter på samma hastighet tills blandningen är smulig.

  3. Låt köksmaskinen vara igång medan du långsamt häller i 2 msk kallt vatten. Tillsätt ytterligare 1–2 msk vatten om det behövs för att blanda degen till en smulig massa. Stäng av köksmaskinen. Tryck degen i en lätt smord form med löstagbar kant på 22 cm. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda sedan i 20 minuter. Förbered fyllningen medan pajen gräddas.

  4. Värm en stekpanna på medelhög värme. Häll i majskorn och zucchini och stek dem utan att röra om i 8–10 minuter eller tills de har fått lite färg. Stäng av värmen.

  5. Häll 4 ägg och mjölk i en ren köksmaskinsskål och blanda med flatblandartillbehöret på hastighet 1 i 1–2 minuter. Fortsätt blanda medan du häller i vitlök, basilika, ost, salt och peppar och fortsätt tills allt är ihopblandat. Stäng av köksmaskinen.

  6. När pajdegen är färdiggräddad tar du ut den från ugnen och häller i majs och zucchini. Toppa med äggblandningen, sätt tillbaka formen i ugnen och grädda den i 40–45 minuter eller tills mitten är fast.

  7. Garnera med färska basilikablad innan du serverar.