Redskap
Ingredienser
180 g vetemjöl
1/2 tsk salt
140 g kallt saltat smör, skuret i 1 cm stora tärningar
30 ml kallt vatten
260 g majskorn
1 zucchini, tärnad
4 ägg
60 ml mjölk
20 g basilikablad, hackade
1 klyfta vitlök, finhackad
110 g mozzarella, tärnad
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Steg för steg
Förvärm ugnen till 175 °C. Så här gör du pajskalet: blanda mjöl och salt i köksmaskinsskålen med degblandartillbehöret monterat.
Vrid till hastighet 1 för att blanda ihop. Häll i smörtärningarna och fortsätt 1–2 minuter på samma hastighet tills blandningen är smulig.
Låt köksmaskinen vara igång medan du långsamt häller i 2 msk kallt vatten. Tillsätt ytterligare 1–2 msk vatten om det behövs för att blanda degen till en smulig massa. Stäng av köksmaskinen. Tryck degen i en lätt smord form med löstagbar kant på 22 cm. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda sedan i 20 minuter. Förbered fyllningen medan pajen gräddas.
Värm en stekpanna på medelhög värme. Häll i majskorn och zucchini och stek dem utan att röra om i 8–10 minuter eller tills de har fått lite färg. Stäng av värmen.
Häll 4 ägg och mjölk i en ren köksmaskinsskål och blanda med flatblandartillbehöret på hastighet 1 i 1–2 minuter. Fortsätt blanda medan du häller i vitlök, basilika, ost, salt och peppar och fortsätt tills allt är ihopblandat. Stäng av köksmaskinen.
När pajdegen är färdiggräddad tar du ut den från ugnen och häller i majs och zucchini. Toppa med äggblandningen, sätt tillbaka formen i ugnen och grädda den i 40–45 minuter eller tills mitten är fast.
Garnera med färska basilikablad innan du serverar.