Skip the navigation

Laxtartar med ananas och söt sojasås

KitchenAid Chef

En fruktig touch på en laxtartar för en ovanligt fräsch förrätt.

Import-Recipe - Salmon tartare with pineapple and sweet soy sauce

Laxtartar med ananas och söt sojasås

KitchenAid Chef

En fruktig touch på en laxtartar för en ovanligt fräsch förrätt.

Redskap

StandMixer
MeatGrinder
Förberedelser
15min
Totalt
15min
Portioner
2
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

250 g skinnad laxfilé

100 g ananasskivor

1/2 vårlök

10 g koriander

2 msk extra virgin olivolja

2 cl limejuice

1 msk söt sojasås

nypa havssalt

Steg för steg

  1. Sätt fast skivan för grovmalet på matkvarnen och sätt fast tillbehöret på KitchenAid köksmaskin. Placera matbrickan ovanpå en medelstor skål under tillbehöret.

  2. Skala ananasskivorna, skölj koriandern och vårlöken.

  3. Sätt köksmaskinen på hastighet 3.

  4. Mal alla ingredienserna i ordning: först örterna, sedan ananasen och sist laxen.

  5. Krydda med limejuice, söt sojasås, salt samt 2 matskedar olja och blanda väl för att få ihop det med laxen.

  6. Fördela tartaren jämnt mellan 4 kylda tallrikar. Använd en ring eller en spatel för att forma till runda skivor på tallrikarna.

  7. För en fastare konsistens, frys laxen till hälften (ungefär -5°C) före malning.