Laxtartar med ananas och söt sojasås
En fruktig touch på en laxtartar för en ovanligt fräsch förrätt.
Ingredienser
250 g skinnad laxfilé
100 g ananasskivor
1/2 vårlök
10 g koriander
2 msk extra virgin olivolja
2 cl limejuice
1 msk söt sojasås
nypa havssalt
Steg för steg
Sätt fast skivan för grovmalet på matkvarnen och sätt fast tillbehöret på KitchenAid köksmaskin. Placera matbrickan ovanpå en medelstor skål under tillbehöret.
Skala ananasskivorna, skölj koriandern och vårlöken.
Sätt köksmaskinen på hastighet 3.
Mal alla ingredienserna i ordning: först örterna, sedan ananasen och sist laxen.
Krydda med limejuice, söt sojasås, salt samt 2 matskedar olja och blanda väl för att få ihop det med laxen.
Fördela tartaren jämnt mellan 4 kylda tallrikar. Använd en ring eller en spatel för att forma till runda skivor på tallrikarna.
För en fastare konsistens, frys laxen till hälften (ungefär -5°C) före malning.