Skip the navigation

Lammköttbullar

KitchenAid Chef

Läckra som de är som ett mellanmål, eller instoppade i ett pitabröd med hummus och gurka.

Import-Recipe - Lamb Meatballs

Lammköttbullar

KitchenAid Chef

Läckra som de är som ett mellanmål, eller instoppade i ett pitabröd med hummus och gurka.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
20min
Tillagning
25min
Totalt
45min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

680 g benfritt lammlägg

15 g färsk bladpersilja

55 g ströbröd

10 g (2 tsk) salt

1 tsk spiskummin

170 g fetaost

1 stort/50 g ägg

5 g (2 tsk) citronzest

1 msk olivolja

Steg för steg

  1. Sätt i universalkniven i matberedaren KitchenAid 3,1 l. Lägg alla ingredienser till köttbullarna i arbetsskålen, sätt på locket och vrid matberedaren till hög hastighet. Låt den gå tills det inte finns några stora köttbitar kvar.

  2. Använd en träsked eller annat för att ta ur köttblandningen från arbetsskålen. Använd händerna för att forma/rulla blandningen till köttbullar ungefär i storlek som en golfboll.

  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite olivolja för att täcka botten av pannan. När pannan är varm lägger du köttbullarna i pannan. Se till att inte det blir för trångt i pannan. Täck pannan med lock och låt steka i 4 minuter, ta sedan av locket, vänd köttbullarna, sätt på locket igen och låt det stekas i ytterligare 4 minuter. Upprepa en gång till, för en total tillagningstid på ca 12 minuter per omgång. Lägg de stekta köttbullarna i en stor skål eller ugnsform och täck med aluminiumfolie medan du lagar eventuella återstående köttbullar.

  4. Servera köttbullarna med grekisk örtyoghurt och en sallad på strimlad lök och fänkål.