Lammköttbullar
Läckra som de är som ett mellanmål, eller instoppade i ett pitabröd med hummus och gurka.
Lammköttbullar
Läckra som de är som ett mellanmål, eller instoppade i ett pitabröd med hummus och gurka.
Redskap
Ingredienser
680 g benfritt lammlägg
15 g färsk bladpersilja
55 g ströbröd
10 g (2 tsk) salt
1 tsk spiskummin
170 g fetaost
1 stort/50 g ägg
5 g (2 tsk) citronzest
1 msk olivolja
Steg för steg
Sätt i universalkniven i matberedaren KitchenAid 3,1 l. Lägg alla ingredienser till köttbullarna i arbetsskålen, sätt på locket och vrid matberedaren till hög hastighet. Låt den gå tills det inte finns några stora köttbitar kvar.
Använd en träsked eller annat för att ta ur köttblandningen från arbetsskålen. Använd händerna för att forma/rulla blandningen till köttbullar ungefär i storlek som en golfboll.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite olivolja för att täcka botten av pannan. När pannan är varm lägger du köttbullarna i pannan. Se till att inte det blir för trångt i pannan. Täck pannan med lock och låt steka i 4 minuter, ta sedan av locket, vänd köttbullarna, sätt på locket igen och låt det stekas i ytterligare 4 minuter. Upprepa en gång till, för en total tillagningstid på ca 12 minuter per omgång. Lägg de stekta köttbullarna i en stor skål eller ugnsform och täck med aluminiumfolie medan du lagar eventuella återstående köttbullar.
Servera köttbullarna med grekisk örtyoghurt och en sallad på strimlad lök och fänkål.