Kryddig fikonmarmelad
Upptäck det här läckra receptet på kryddad fikonmarmelad som kan tillagas på mindre än 30 minuter!
Kryddig fikonmarmelad
Upptäck det här läckra receptet på kryddad fikonmarmelad som kan tillagas på mindre än 30 minuter!
Redskap
Ingredienser
225 g torkade svarta fikon med avklippta stjälkar
118 ml pinot noir-vin av god kvalitet
40 g strösocker
30 ml färsk citronsaft
1/2 tsk citronzest
1 tsk garam masala
nypa havssalt
1/4 tsk cayennepeppar (valfritt)
Steg för steg
Ger 2,5 dl marmelad
Lägg de torkade fikonen och pinot noir-vinet i kastrullen och lägg på ett lock.
Låt fikonen och vinet sjuda på medelvärme i 10–12 minuter, eller tills fikonen har mjuknat. Stäng av värmen.
Tillsätt de resterande ingredienserna i kastrullen.
Montera kastrullskyddet på din sladdlösa KitchenAid®-stavmixerarm och fäst sedan armen på motorkroppen. Anslut mixern och ställ sedan mixerarmens kniv över ett fikon och tryck på hastighetskontrollen för variabel hastighet i 2 sekunder.
Släpp den variabla hastighetskontrollen, placera mixerarmens bas över ett annat fikon och upprepa processen tills alla fikon har hackats.
Fortsätt att flytta mixerarmen genom hela blandningen tills den är helt slät.
Koppla ur enheten och lägg mixern åt sidan.
Förvara marmeladen i en lufttät behållare.
Experimentera genom att ersätta pinot noir-vinet med ditt bästa röda eller vita vin. Prova att tillsätta ¼ tsk färsk timjan i blandningen, eller uteslut garam masalan för en vanlig fikonmarmelad.