Korv med salvia och äpple
Den här korven blir en vinnare vid middagen med både sötma och örter.
Korv med salvia och äpple
Den här korven blir en vinnare vid middagen med både sötma och örter.
Redskap
Ingredienser
333 g lean pork meat, cut into cubes
66 g bacon
salt
svart peppar
lökpulver
vitlökspulver
hackad färsk salvia
sausage casing
Steg för steg
Lägg köttkvarnen och fläskköttet i frysen i 30 minuter innan du börjar mala.
Fäst köttkvarnen med den medelstora malningsskivan på köksmaskinen. Mata in fläskköttet och bacon i köttkvarnen och mal det på hastighet 4.
Tillsätt salvia, salt, lökpulver, vitlökspulver, svartpeppar och rivet äpple till det malda köttet. Blanda allt ordentligt och låt smeten vila kallt i en timme.
Fäst det stora korvhornet på köttkvarnen. Trä korvskinnet över det lätt oljade hornet och lämna ca 10 cm hängande utanför änden. Knyt ihop änden på skinnet. Fäst det stora korvhornet på köttkvarnen. Trä korvskinnet över det lätt oljade hornet och lämna ca 10 cm hängande utanför änden. Knyt ihop änden på skinnet.
Vrid hastighetskontrollen till 4. Tillsätt det malda köttet och tryck ned det tills det når skinnets ände. Sänk hastigheten till 2 och fortsätt att stoppa korven tills all smet har använts.
Stäng av köksmaskinen och knyt ihop skinnet. Stick hål på eventuella luftbubblor med en nål eller tandpetare. Gör sex korvar genom att snurra/tvinna skinnet.
Stek korvarna i stekpanna med smör på medelhög värme i 15 minuter.