KOLSYRAD TRANBÄRS-MOCKTAIL
Den här eleganta drinken är perfekt för alla slags högtidsfester.
KOLSYRAD TRANBÄRS-MOCKTAIL
Den här eleganta drinken är perfekt för alla slags högtidsfester.
Redskap
Ingredienser
80 ml vatten
250 g frusna tranbär
50 g strösocker
24 isbitar
1 l kolsyrat fläderblomsvatten
6 rosmarinkvistar
Steg för steg
Tillsätt vatten, tranbär och strösocker i en liten kastrull och låt sjuda på låg värme. Koka i 15 minuter och rör om då och då tills tranbären är mjuka och såsen har tjocknat.
Häll i kannan till blendern. Blanda i 30 sekunder på hastighet 6. Avlägsna fröna med en sil och låt svalna i 30 minuter.
Tillsätt en matsked tranbärscoulis i varje glas, lägg sedan i isbitarna och fyll på med kolsyrat fläderblomsvatten. Servera med en rosmarinkvist.