Kokosglass
Den här mjölkfria kokosglassen som görs med kaffirlimeblad och citrongräs är uppfriskande och full av smak!
Kokosglass
Den här mjölkfria kokosglassen som görs med kaffirlimeblad och citrongräs är uppfriskande och full av smak!
Redskap
Ingredienser
450 g kokosmjölk
450 g kokosgrädde
80 ml agavesirap
50 g socker
1/2 tsk salt
50 blad av kaffirlime
1 citrongräs
Steg för steg
Tillsätt kokosmjölk, kokosgrädde, agavesirap, socker och salt i en kastrull och vispa ihop alla ingredienser. Tillsätt kaffirlimeblad. Bryt citrongräset och lägg ned det i kastrullen. Låt sjuda på medelvärme. Rör om då och då. När blandningen börjar sjuda rör du konstant i 2 minuter och tar sedan bort kastrullen från värmen.
Låt kokosblandningen svalna. Ta bort kaffirlimebladen och citrongräset. Häll i en lufttät behållare och ställ i kylskåpet över natten.
Sätt fast skålen till glasstillverkning i KitchenAid-köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla kokosglassblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Låt köksmaskinen röra om glassblandningen i 20 minuter tills den har samma konsistens som mjukglass.
Häll glassen i en lufttät behållare och ställ den i frysen i 3 timmar. Ät omedelbart efter frysning.
Serveringstips: Servera med rostade kokosflingor.