Skip the navigation

Kokosglass

KitchenAid Chef

Den här mjölkfria kokosglassen som görs med kaffirlimeblad och citrongräs är uppfriskande och full av smak!

Import-Recipe - Coconut Ice Cream

Kokosglass

KitchenAid Chef

Den här mjölkfria kokosglassen som görs med kaffirlimeblad och citrongräs är uppfriskande och full av smak!

Redskap

StandMixer
IceCreamMaker
Förberedelser
45min
Tillagning
15min
Totalt
1h
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

450 g kokosmjölk

450 g kokosgrädde

80 ml agavesirap

50 g socker

1/2 tsk salt

50 blad av kaffirlime

1 citrongräs

Steg för steg

  1. Tillsätt kokosmjölk, kokosgrädde, agavesirap, socker och salt i en kastrull och vispa ihop alla ingredienser. Tillsätt kaffirlimeblad. Bryt citrongräset och lägg ned det i kastrullen. Låt sjuda på medelvärme. Rör om då och då. När blandningen börjar sjuda rör du konstant i 2 minuter och tar sedan bort kastrullen från värmen.

  2. Låt kokosblandningen svalna. Ta bort kaffirlimebladen och citrongräset. Häll i en lufttät behållare och ställ i kylskåpet över natten.

  3. Sätt fast skålen till glasstillverkning i KitchenAid-köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla kokosglassblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Låt köksmaskinen röra om glassblandningen i 20 minuter tills den har samma konsistens som mjukglass.

  4. Häll glassen i en lufttät behållare och ställ den i frysen i 3 timmar. Ät omedelbart efter frysning.

  5. Serveringstips: Servera med rostade kokosflingor.