Kokosmangoglass
De här isglassarna med kokosmangosmak är härliga, frysta godsaker som passar perfekt på sommaren!
Kokosmangoglass
De här isglassarna med kokosmangosmak är härliga, frysta godsaker som passar perfekt på sommaren!
Redskap
Ingredienser
200 g sötad kondenserad kokosmjölk
1 tsk vaniljextrakt
1/2 tsk salt
40 ml citronsaft
3 mogen mango
1 nypa saffranspistiller (valfritt)
1 burk osötad kokosgrädde eller kokosmjölk
3 msk florsocker
Steg för steg
Ställ en burk med osötad kokosgrädde eller kokosmjölk i kylskåpet för att kylas över natten.
Skär citronen i två delar och pressa saften i en skål. Tillsätt saffran och låt lösas upp i 15 minuter. Tillsätt vanilj, sötad kondenserad kokosmjölk och salt. Blanda väl och sila genom en finmaskig sil. Kyl i kylskåp.
Skala och skär mango i bitar. Fäst köttkvarnen på köksmaskinen. Använd den minsta malningsskivan och ½ hastighet och mata in mangobitar genom köttkvarnen i en separat skål. Ta bort delen från köksmaskinen.
Kyl skålen och vispen i frysen i 15 minuter och sätt sedan fast den på köksmaskinen.
Ta ut burken med kokosgrädde eller kokosmjölk från kylskåpet. Skopa upp den hårda krämiga massan överst i burken och lägg i skålen och häll ut eventuellt överblivet kokosvatten. Tillsätt florsocker och vispa på hastighet 10 tills mjuka toppar bildas.
Ta ut saffransgrädden från kylskåpet och skrapa av två skedar skum från toppen. Det här skummet är en naturlig reaktion när citronsaften gör den kondenserade mjölken tjockare.
Tillsätt mangokött till saffransgrädden och rör om tills den är ordentligt blandad.
Fäst den dubbla flatblandaren av metall med silikonvinge på köksmaskinen. Sätt på ½ hastighet och tillsätt ⅓ av mangosaffransgrädden åt gången och vik in den i den vispade kokosgrädden, i ungefär 2 minuter eller tills den är väl blandad. Det är normalt att den vispade grädden förlorar lite luft.
Häll eller skopa glassblandningen jämnt i formar och frys i minst 8 timmar.