Redskap
Ingredienser
1 lök
2 klyftor vitlök
1 msk smör
100 g bröd
färsk timjan
1 kg nötfärs
1 tsk paprikapulver
1 msk worcestershiresås
1 ägg
1 tsk peppar
1 tsk salt
250 ml mjölk
1,5 msk ketchup
1,5 msk farinsocker
1,5 msk senap
Steg för steg
Skala och hacka löken och vitlöken grovt.
Lägg dem i foodprocessorn med universalkniven i rostfritt stål. Pulsera tills löken och vitlöken är hackade.
Smält smöret i en stekpanna och stek löken och vitlöken i en kastrull på medelvärme tills de är glansiga.
Lägg brödet och timjan i foodprocessorn med universalkniven i rostfritt stål. Blanda på hastighet 1 tills brödet är delat i fina smulor. Ställ åt sidan.
Ta fram skålen till köksmaskinen med flatblandaren. Lägg i nötfärs, paprikapulver, Worcestershire-sås, ägg, lök och vitlök, brödsmulor, peppar, salt och hälften av mjölken.
Blanda på hastighet 2 och häll långsamt i resten av mjölken.
Lägg färsblandningen på en bakplåt med ett bakplåtspapper och forma en köttfärslimpa med händerna. Skapa ett mönster på limpan med en vass kniv.
Tillaga i 35 minuter på 160 °C.
Rör ihop ketchup, farinsocker och senap i en annan skål med en sked.
Fördela så mycket du vill av såsen på toppen av köttfärslimpan efter 35 minuter. Sätt tillbaka köttfärslimpan i ugnen och tillaga i ytterligare 35 minuter.