Skip the navigation

Körsbärssylt

KitchenAid Chef

Smakar gott på scones eller muffins, men den här körsbärssylten är så god att du vill äta den direkt ur burken.

Import-Recipe - Cherry jam

Körsbärssylt

KitchenAid Chef

Smakar gott på scones eller muffins, men den här körsbärssylten är så god att du vill äta den direkt ur burken.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
15min
Totalt
15min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

500 g körsbär

500 g syltsocker

4 msk citronjuice

Steg för steg

  1. Kärna ur körsbären. Lägg dem i en foodprocessor med multifunktionskniv och pulsera några gånger för att hacka körsbären i stora bitar.

  2. Lägg körsbären i en kastrull. Tillsätt citronsaft. Ställ kastrullen på medelvärme och låt koka upp.

  3. Tillsätt syltsocker, koka upp och koka i ytterligare 5 minuter. Rör om regelbundet.

  4. Häll den varma sylten i rena burkar, sätt på locket och vänd upp och ned på dem tills de svalnat helt.