Knapriga småkakor med chokladbitar
Utsökta mjuka och knapriga småkakor med chokladbitar.
Knapriga småkakor med chokladbitar
Utsökta mjuka och knapriga småkakor med chokladbitar.
Redskap
Ingredienser
225 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
nypa salt
170 g smält smör
225 g farinsocker
120 g strösocker
1 tsk vaniljextrakt
1 ägg
1 äggula
210 g chokladbitar
Steg för steg
Lägg de torra ingredienserna i en skål.
Fäst flatvispen på köksmaskinen. Vrid hastighetskontrollen till 2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt smör, vaniljextrakt, ägg och äggula. Blanda på hastighet 2 i 2 minuter. Vrid hastighetskontrollen till 4 och blanda i en minut till.
Tillsätt chokladbitar och blanda på hastighet 1 i 30 sekunder tills de har blandats in.
Låt degen kallna i kylskåp i minst 15 minuter. Värm under tiden ugnen till 160 °C.
Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Nyp loss bitar av degen, forma dem till bollar och lägg dem på bakplåtspappret.
Grädda i ca 15 minuter. Kakorna ska vara ljusa och lösa i mitten. Låt dem vila på bakplåten tills de hårdnar.