Redskap
Ingredienser
3 skivor gammalt bröd
1 tsk fint havssalt
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
120 g vetemjöl
2 stora ägg, vispade
450 g tjock vit fiskfilé, skuren i fyra bitar
3 msk smör, smält
Steg för steg
Bryt brödet i stora bitar och lägg det i foodprocessorn.
Pulsera tills brödet är finmalet. Tillsätt salt, paprikapulver, lökpulver och vitlökspulver och pulsera snabbt tre gånger till. Lägg i en grund skål.
Häll mjölet i en annan grund skål.
Häll de vispade äggen i en tredje grund skål.
Doppa först fisken i mjölet så att det täcks med ett tunt lager. Doppa fisken i äggen. Doppa fisken i brödsmulorna.
Häll det smälta smöret i en ugnssäker form. Lägg på fisken. Grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn i 170°C.
Vänd och låt stå i ugnen i ytterligare fem minuter tills paneringen är knaprig och fisken är färdig.