Skip the navigation

Knaprig fisk i ugn

KitchenAid Chef

Enkel vardagsmiddag som hela familjen kommer att älska.

Import-Recipe - Crispy Oven Fish

Knaprig fisk i ugn

KitchenAid Chef

Enkel vardagsmiddag som hela familjen kommer att älska.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
10min
Tillagning
25min
Totalt
35min
Portioner
4
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

3 skivor gammalt bröd

1 tsk fint havssalt

2 tsk paprikapulver

1/2 tsk lökpulver

1/2 tsk vitlökspulver

120 g vetemjöl

2 stora ägg, vispade

450 g tjock vit fiskfilé, skuren i fyra bitar

3 msk smör, smält

Steg för steg

  1. Bryt brödet i stora bitar och lägg det i foodprocessorn.

  2. Pulsera tills brödet är finmalet. Tillsätt salt, paprikapulver, lökpulver och vitlökspulver och pulsera snabbt tre gånger till. Lägg i en grund skål.

  3. Häll mjölet i en annan grund skål.

  4. Häll de vispade äggen i en tredje grund skål.

  5. Doppa först fisken i mjölet så att det täcks med ett tunt lager. Doppa fisken i äggen. Doppa fisken i brödsmulorna.

  6. Häll det smälta smöret i en ugnssäker form. Lägg på fisken. Grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn i 170°C.

  7. Vänd och låt stå i ugnen i ytterligare fem minuter tills paneringen är knaprig och fisken är färdig.