Klassiska havrekakor
Klassiska engelska havrekakor, gott till frukost, mellanmål eller till en kopp te.
Klassiska havrekakor
Klassiska engelska havrekakor, gott till frukost, mellanmål eller till en kopp te.
Redskap
Ingredienser
330 g havregryn
120 g vetemjöl
270 g socker
180 g smör
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 msk vatten
Steg för steg
Till 18 kakor
Värm ugnen till 180 °C.
Lägg smöret och sockret i köksmaskinens skål. Montera flatblandaren och vrid hastighetskontrollen till 6 och vispa ihop tills det blir fluffigt.
Tillsätt ägg, vaniljextrakt och vatten och fortsätt blanda på hastighet 4 i 2 minuter.
Blanda havregryn, mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Ändra hastigheten till 2 och tillsätt blandningen gradvis i smörblandningen.
Blanda i någon minut till.
Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Klicka ut en matsked deg per kaka på plåten. Se till att ha mycket mellanrum.
Grädda i 18–20 minuter. Låt svalna på galler.