Klassisk grillsås
Klassisk grillsås
Redskap
Ingredienser
1 msk olivolja
1/2 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
to taste havssalt
125 ml ketchup
60 ml 60 ml kött- eller kycklingbuljong, plus mer om det behövs
4 msk dijonsenap
4 msk worcestershiresås
3 msk farinsocker
3 msk cidervinäger
2 msk sojasås
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Steg för steg
Värm olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök, vitlök och salt, täck med lock och tillaga, rör om då och då, tills löken mjuknat och är gyllenbrun, ca 8 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna.
Blanda lökblandningen, ketchup, buljong, senap, Worcestershiresås, farinsocker, vinäger, sojasås, kummin och peppar i kannan till KitchenAid ARTISAN Power Plus-blendern. Fäst locket och ställ in blendern på inställningen Soppa. Mixa tills maskinen stänger av sig själv.
Du kan också blanda ingredienserna i blendern enligt anvisningarna, fästa locket och vrida ratten till hastighet 1. Öka långsamt hastigheten till hög (hastighet 10 eller 11). Blanda tills såsen är helt slät och tills ånga syns i ca 2–3 minuter.
Justera konsistensen med mer buljong, om du vill. Använd direkt, eller låt svalna, förvara i en lufttät behållare i kyl i upp till 2 veckor eller frys i upp till 3 månader.
Anpassa såsen genom att tillsätta mer eller mindre senap, vinäger eller socker.