Skip the navigation

Kanelkaka med kaffe

KitchenAid Chef

Enkelt recept för en utsökt hembakad kaka.

Import-Recipe - Cinnamon Coffee Cake

Kanelkaka med kaffe

KitchenAid Chef

Enkelt recept för en utsökt hembakad kaka.

Redskap

StandMixer
Sifter
Förberedelser
5min
Tillagning
1h
Totalt
1h5
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

200 g strösocker

55 g osaltat smör, mjukt

2 ägg, rumstempererade

75 g gräddfil

240 g vetemjöl

1/2 msk bakpulver

1/2 tsk salt

1/2 tsk äkta vaniljextrakt

100 ml kaffe

20 g smör, rumsvarmt (smuldegstoppning)

100 g strösocker (smuldegstopping)

1 tsk vetemjöl (smuldegstopping)

1 tsk malen kanel (smuldegstopping)

Steg för steg

  1. Ställ in KitchenAid-kaffemaskinen och brygg kaffet. Mät upp 100 ml kaffe och ställ det åt sidan.

  2. Fäst siktaren/vågdelen på köksmaskinen. Sikta mjöl, bakpulver och salt på hastighet 4. Ställ åt sidan.

  3. Lägg smör och socker i köksmaskinens skål med flatblandare och vispa grädden på hastighet 4 i 1 minut.

  4. Tillsätt ägg, gräddfil, kaffe och vaniljextrakt. Blanda i 30 sekunder på hastighet 4.

  5. Blanda de blöta ingredienserna med de torra på hastighet 2 tills de har blandats.

  6. Häll smeten i en smord bakform med bakplåtspapper.

  7. Smuldegstoppning: lägg vetemjöl, socker, kanel och smör i en skål till en köksmaskin med flatblandare. Blanda tills blandningen är smulig.

  8. Strö smuldegstoppingen över kaksmeten.

  9. Grädda i 1 timme i en 170 °C förvärmd ugn. Kakan är klar när en tandpetare som sätts in i mitten inte är kladdig när du tar upp den. Låt kakan svalna i minst 20 minuter innan du serverar den.