Skip the navigation

Kanelbullar med pekannötter

KitchenAid Chef

Inget slår de här mjuka och fluffiga kanelbullarna med knapriga pekannötter.

pecanandcinnamonrolls_thumbnail.jpg

Kanelbullar med pekannötter

KitchenAid Chef

Inget slår de här mjuka och fluffiga kanelbullarna med knapriga pekannötter.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
20min
Vila
3h30
Tillagning
18min
Totalt
4h8
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

60 ml vatten

1 msk snabbjäst

1 msk strösocker

2 rumstempererade ägg

90 ml kärnmjölk

110 g finkornigt strösocker

1/2 tsk salt

200 g smör, smält

525 g mjöl

200 g ljust farinsocker

2 msk kanel

100 g pekannötter

120 g färskost

120 g florsocker

2 msk lönnsirap

2 msk mjölk

Steg för steg

  1. Häll vatten, jäst och strösocker i kannan till matberedaren på 3,1 l och sätt fast degkniven. Kör på pulshastighet för att blanda, och låt vila i 10 minuter.

  2. Tillsätt ägg, kärnmjölk, finkornigt strösocker, salt och 80 g smält smör. Blanda väl. Tillsätt 300 g mjöl och börja knåda degen på hastighet 2. Tillsätt resten av mjölet och knåda i 2–3 minuter till en slät deg. Tillsätt mer mjöl om degen fastnar på kannans sidor.

  3. Lägg degen i en smord skål och täck med plastfolie eller en ren handduk. Låt vila i 2 timmar. Tryck försiktigt tillbaka den jästa degen i skålen och lägg den sedan på en mjölad yta. Kavla ut till en rektangel på ca 30 x 40 cm.

  4. Pensla degen med 120 g smält smör. Strö ljust farinsocker och kanel jämnt över degen. Hacka pekannötterna fint och strö över degen.

  5. Rulla degen till en rulle och skär den i 8 tjocka skivor.

  6. Lägg bakplåtspapper på en plåt och pensla den med lite smält smör. Placera bullarna på bakplåten. Lämna lite plats mellan dem. Täck med plastfolie eller ren handduk och låt jäsa i 1,5 timme.

  7. Förvärm ugnen till 190°C och grädda kanelbullarna i 18 minuter.

  8. Gör frostingen genom att vispa ihop färskosten med florsockret, lönnsirapen och mjölken. Ringla över de varma bullarna.