Kanelbullar med pekannötter
Inget slår de här mjuka och fluffiga kanelbullarna med knapriga pekannötter.
Kanelbullar med pekannötter
Inget slår de här mjuka och fluffiga kanelbullarna med knapriga pekannötter.
Redskap
Ingredienser
60 ml vatten
1 msk snabbjäst
1 msk strösocker
2 rumstempererade ägg
90 ml kärnmjölk
110 g finkornigt strösocker
1/2 tsk salt
200 g smör, smält
525 g mjöl
200 g ljust farinsocker
2 msk kanel
100 g pekannötter
120 g färskost
120 g florsocker
2 msk lönnsirap
2 msk mjölk
Steg för steg
Häll vatten, jäst och strösocker i kannan till matberedaren på 3,1 l och sätt fast degkniven. Kör på pulshastighet för att blanda, och låt vila i 10 minuter.
Tillsätt ägg, kärnmjölk, finkornigt strösocker, salt och 80 g smält smör. Blanda väl. Tillsätt 300 g mjöl och börja knåda degen på hastighet 2. Tillsätt resten av mjölet och knåda i 2–3 minuter till en slät deg. Tillsätt mer mjöl om degen fastnar på kannans sidor.
Lägg degen i en smord skål och täck med plastfolie eller en ren handduk. Låt vila i 2 timmar. Tryck försiktigt tillbaka den jästa degen i skålen och lägg den sedan på en mjölad yta. Kavla ut till en rektangel på ca 30 x 40 cm.
Pensla degen med 120 g smält smör. Strö ljust farinsocker och kanel jämnt över degen. Hacka pekannötterna fint och strö över degen.
Rulla degen till en rulle och skär den i 8 tjocka skivor.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och pensla den med lite smält smör. Placera bullarna på bakplåten. Lämna lite plats mellan dem. Täck med plastfolie eller ren handduk och låt jäsa i 1,5 timme.
Förvärm ugnen till 190°C och grädda kanelbullarna i 18 minuter.
Gör frostingen genom att vispa ihop färskosten med florsockret, lönnsirapen och mjölken. Ringla över de varma bullarna.