Skip the navigation

Kanelbullar

KitchenAid Chef

Det finns inget bättre än doften av nybakade kanelbullar.

Import-Recipe - Cinnamon rolls

Kanelbullar

KitchenAid Chef

Det finns inget bättre än doften av nybakade kanelbullar.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
1h30
Tillagning
25min
Totalt
1h55
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

345 g vetemjöl

60 g strösocker

1 tsk salt

9 g torrjäst

120 ml vatten

60 ml mjölk

30+105 g smör

1 ägg

3 tbsp kanel

120 g ljust farinsocker

Steg för steg

  1. Fäst sikten/vågen på köksmaskinen. Sikta ned mjölet i skålen.

  2. Tillsätt strösocker, salt och jäst i skålen.

  3. Ställ in vatten, mjölk och den mindre mängden smör i mikrovågsugnen tills smöret har smält.

  4. Fäst degkroken på köksmaskinen.

  5. Häll mjölkblandningen i mjölblandningen och vrid hastighetsreglaget till 2. Blanda i 10 minuter.

  6. Tillsätt ägget och blanda ytterligare en minut.

  7. Häll över degen på en mjölad yta och knåda en minut för hand. Låt den vila på en varm plats i 10 minuter.

  8. Fäst flatblandaren av metall med silikonvinge i köksmaskinen och blanda resten av smöret, det ljusa farinsockret och kanelet på hastighet 4 tills blandningen är jämn.

  9. Kavla ut degen i en rektangel och skär av kanterna vid behov. Fördela sockerblandningen över hela degen.

  10. Rulla ihop degen och skär den i breda skivor. Lägg den i en smord bakform. Låt jäsa i 1 timme.

  11. Grädda i 25 minuter i en ugn som är förvärmd till 170 °C.