Kall borsjtj med kefir
Denna kalla rödbetssoppa är ett delikat alternativ till en klassisk gazpacho. Den ser imponerande ut och är fullpackad med smak.
Kall borsjtj med kefir
Denna kalla rödbetssoppa är ett delikat alternativ till en klassisk gazpacho. Den ser imponerande ut och är fullpackad med smak.
Redskap
Ingredienser
700 g späda rödbetor med stjälkar och blad
500 g grönsaksbuljong
1/2 citron
1 gurka
8 rädisor
500 g kefir
50 g färsk gräslök
50 g färsk dill
2 hårdkokt ägg
Steg för steg
Skölj alla grönsaker. Ta bort och lägg undan stjälkar och blad från rödbetorna. Skala rödbetorna. Montera en tärningsskiva på matberedaren och vrid hastigheten till 1. Mata rödbetorna genom matarröret så att de tärnas. Lägg de tärnade betorna i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljongen och koka upp. Låt sjuda på medellåg värme i 15 minuter, tills de nästan är mjuka. Tillsätt stjälkarna och bladen och låt sjuda ytterligare ett par minuter. Tillsätt citronsaften och låt svalna.
Ta bort fröna från gurkan och vrid matberedaren utrustad med tärningsskiva till tärningsfunktion. Växla till det justerbara skivningssystemet på inställning 2 och skiva rädisorna på hastighet 2.
Tillsätt kefir till soppan. Krydda med salt och peppar. Hacka gräslök och dill fint och tillsätt. Lägg i grönsakerna.
Kyl ett par timmar eller över natten. Garnera med några av grönsakerna, örter och halverade hårdkokta ägg före servering.