Kalkon och mortadellacannelloni
En fantastisk kombination av magert vitt kött och dekadent italiensk salami i en underbart fylld gratinerad cannelloni.
Kalkon och mortadellacannelloni
En fantastisk kombination av magert vitt kött och dekadent italiensk salami i en underbart fylld gratinerad cannelloni.
Redskap
Ingredienser
150 g kalkonbröst
75 g mortadella
500 ml béchamelsås
25 g schalottenlökar
150 g vetemjöl
2 mediumstora ägg
50 g riven parmesanost
nypa malen muskotnöt
3 msk extra virgin olivolja
nypa salt
nypa malen peppar
Steg för steg
Sätt fast matkvarnen på köksmaskinen med den skivan för finmalet isatt, sätt sedan på hastighet 4 och mal schalottenlökar, kalkon och mortadella.
Hetta upp 3 matskedar olja i en stekpanna på medelvärme och tillsätt malet kött. Rör tills det mjuknar helt och fukten har försvunnit, ungefär 5 till 8 minuter. Ta stekpannan av spisen och krydda med muskotnöt, salt, peppar och riven ost.
Placera ägg, mjöl och salt i maskinens skål. Sätt fast skålen och degkroken på köksmaskinen och sätt den på hastighet 2. Knåda i 2-3 minuter. Tillsätt några skedar vatten om degen är för torr, en sked i taget.
Ta upp degen ur skålen och skär den i fyra delar. Ta en del och platta ut den för hand till en rektangulär form. Se till att du täcker de andra delarna med plastfilm för att förhindra att de torkar.
Sätt fast pastavalsen på din köksmaskin och sätt den på tjocklek 1. Sätt hastighetskontrollen på 2 och kör pastadegen genom pastavalsen. Vik degen dubbel och kör igenom den igen. Gör det flera gånger för att få degen att gå samman ordentligt.
Medan du tillsätter litet mjöl på ena sidan av degen igen, ändra inställningen till tjocklek 3 och passera pastadegen genom pastavalsen, ställ sedan in tjocklek 4.
Skär pastabladen i fyrkanter på ungefär 10 cm. Placera 2 matskedar fyllning i mitten av varje fyrkant och rulla sedan ihop för att få 12 fyllda cannelloni.
Täck en smörjd botten av en långpanna med hälften av béchamelsåsen, lägg cannellonin på bläcket och täck med den resterande béchamelsåsen. Strö över riven ost och baka i ungen i 30 minuter på 200°C.
Servera varmt med en liten blandad sallad vid sidan.
Kör med fisk: byt ut kalkon och mortadella med 500 g färsk laxfilé och följ receptet i övrigt.