Kakor med lönnsirap
Kakor med lönnsirap och krispiga pecannötter som passar utmärkt på hösten!
Kakor med lönnsirap
Kakor med lönnsirap och krispiga pecannötter som passar utmärkt på hösten!
Redskap
Ingredienser
230 g + 1 msk smör, rumstempererat
220 ml lönnsirap
1 ägg
410 g vetemjöl
1 tsk salt
100 g florsocker
1 tsk citronjuice
40 g pekannötter, krossade
Steg för steg
Lägg smöret och 130 ml lönnsirap i skålen på en köksmaskin, fäst flatblandaren av metall med silikonvinge och mixa på hastighet 2 tills allt är ordentligt blandat. Tillsätt ett ägg och mixa igen. Tillsätt mjöl och salt och fortsätt mixa tills en mjuk deg bildas.
Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i 1 timme.
Kavla ut degen på en mjölad yta. Skär ut lönnlöv med hjälp av en kakform. Lägg kakorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
Grädda i förvärmd ugn på 170 °C i 12 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna helt på ett galler.
Gör glasyren genom att blanda 90 ml lönnsirap med florsocker, citronsaft och smör. Täck hälften av varje kaka med glasyr med hjälp av en spritspåse. Strö krossade pekannötter ovanpå glasyren.