Skip the navigation

Kakor med lönnsirap

KitchenAid Chef

Kakor med lönnsirap och krispiga pecannötter som passar utmärkt på hösten!

maplecookies_thumbnail.jpg

Kakor med lönnsirap

KitchenAid Chef

Kakor med lönnsirap och krispiga pecannötter som passar utmärkt på hösten!

Redskap

StandMixer
Förberedelser
25min
Vila
1h
Tillagning
12min
Totalt
1h37
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

230 g + 1 msk smör, rumstempererat

220 ml lönnsirap

1 ägg

410 g vetemjöl

1 tsk salt

100 g florsocker

1 tsk citronjuice

40 g pekannötter, krossade

Steg för steg

  1. Lägg smöret och 130 ml lönnsirap i skålen på en köksmaskin, fäst flatblandaren av metall med silikonvinge och mixa på hastighet 2 tills allt är ordentligt blandat. Tillsätt ett ägg och mixa igen. Tillsätt mjöl och salt och fortsätt mixa tills en mjuk deg bildas.

  2. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i 1 timme.

  3. Kavla ut degen på en mjölad yta. Skär ut lönnlöv med hjälp av en kakform. Lägg kakorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

  4. Grädda i förvärmd ugn på 170 °C i 12 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna helt på ett galler.

  5. Gör glasyren genom att blanda 90 ml lönnsirap med florsocker, citronsaft och smör. Täck hälften av varje kaka med glasyr med hjälp av en spritspåse. Strö krossade pekannötter ovanpå glasyren.