Kakor med choklad, kokos och hallon som inte kräver någon ugn
De är inte bara enkla att baka, utan de är fulla av hallon och kokossmak.
Kakor med choklad, kokos och hallon som inte kräver någon ugn
De är inte bara enkla att baka, utan de är fulla av hallon och kokossmak.
Redskap
Ingredienser
160 g mjuka havreflingor
120 g mandelskivor
3 msk helt naturligt brunt mandelsmör
75 g sultanrussin
tbsp 2 lönnsirap
125 g hallon
1 msk chiafrön
60 g riven kokos
125 g kokosgrädde
1 msk + 2 tsk jungfrukokosolja
200 g mjölkchoklad
Steg för steg
Blanda mjuka kokosflinor, mandelskivor, mandelsmör, sultanrussin och lönnsirap till en homogen massa i den sladdlösa matberedaren. Kavla ut degen mellan två lager bakplåtspapper tills den är ca 5 mm tjock och låt svalna i kylen i 10 minuter.
Förbered hallonfyllningen under tiden. Mosa hallonen med en gaffel, rör i chiafröna och låt stå i 30 minuter. Vispa kokosflingorna, kokosgrädden och kokosoljan till kokosfyllningen med en elvisp tills den blir fluffig och krämig.
Ta ut degen ur kylskåpet och skär cirklar med ett runt kakmått (ca 5 cm). Lägg 2 tsk kokossmet och 1 tsk hallonblandning på varje havrekaka. Lägg sedan på ytterligare en havrekaka och tryck till lätt. Upprepa processen tills alla kakor är fyllda. Lägg dem sedan i kylen i 20 minuter .
Smält chokladen under tiden i ett vattenbad (placera en skål över en kastrull med sjudande vatten) och rör om i kokosoljan.
Häll chokladen över en kaka i taget, låt torka och placera i frysen i ytterligare 30 minuter.