Skip the navigation

Kakigori

KitchenAid Chef

Den här populära japanska desserten är härligt uppfriskande och lätt att förbereda.

Import-Recipe - Kakigori

Kakigori

KitchenAid Chef

Den här populära japanska desserten är härligt uppfriskande och lätt att förbereda.

Redskap

StandMixer
IceShaver
Förberedelser
15min
Tillagning
30min
Totalt
45min
Portioner
2
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

1050 ml vatten

250 g socker

450 g exotisk frukt, skalad och hackad (till exempel papaya eller gul kiwi)

3 limefrukter

75 g kondenserad mjölk

Steg för steg

  1. Gör ispuckarna. Häll 800 ml vatten i isformarna av plast och frys i 12–24 timmar.

  2. Gör sirapen. Tillsätt resterande 250 ml vatten, strösocker, juice från tre limefrukter och hackad frukt i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i cirka 30 minuter eller tills sirapen har samma konsistens som lönnsirap.

  3. Sila och låt svalna helt innan du häller över sirapen i en förslutningsbar flaska. Förvara i kylen.

  4. Låt ispuckarna vila i rumstemperatur tills puckarnas utsida har fin glans. Placera pucken i KitchenAid-isskärardelen, vrid hastigheten till 10 och låt granitén rinna ned i en rund kopp eller skål. Packa ihop granitén och stjälp upp den i en serveringsskål.

  5. Ringla över den kalla sirapen och kondenserad mjölk.

  6. Servera med hackad frukt och ätbara blommor.