Kakigori
Den här populära japanska desserten är härligt uppfriskande och lätt att förbereda.
Kakigori
Den här populära japanska desserten är härligt uppfriskande och lätt att förbereda.
Redskap
Ingredienser
1050 ml vatten
250 g socker
450 g exotisk frukt, skalad och hackad (till exempel papaya eller gul kiwi)
3 limefrukter
75 g kondenserad mjölk
Steg för steg
Gör ispuckarna. Häll 800 ml vatten i isformarna av plast och frys i 12–24 timmar.
Gör sirapen. Tillsätt resterande 250 ml vatten, strösocker, juice från tre limefrukter och hackad frukt i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i cirka 30 minuter eller tills sirapen har samma konsistens som lönnsirap.
Sila och låt svalna helt innan du häller över sirapen i en förslutningsbar flaska. Förvara i kylen.
Låt ispuckarna vila i rumstemperatur tills puckarnas utsida har fin glans. Placera pucken i KitchenAid-isskärardelen, vrid hastigheten till 10 och låt granitén rinna ned i en rund kopp eller skål. Packa ihop granitén och stjälp upp den i en serveringsskål.
Ringla över den kalla sirapen och kondenserad mjölk.
Servera med hackad frukt och ätbara blommor.