Kakbars med cheesecakefrosting
Krispiga kakbars toppade med en krämig lila violfrostning. En helt perfekt vårdessert.
Kakbars med cheesecakefrosting
Krispiga kakbars toppade med en krämig lila violfrostning. En helt perfekt vårdessert.
Redskap
Ingredienser
150 g smör
225 g strösocker
1 citron
2 ägg
1 msk neutral olja
270 g vetemjöl
1/4 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
400 g färskost
150 g sötad kondenserad mjölk
50 g florsocker
1/8 tsk violextrakt
följ tillverkarens riktlinjer lila livsmedelsfärg
Steg för steg
Lägg i smör, strösocker och skal från 1 citron i köksmaskinens skål och sätt fast flatblandaren. Mixa på hastighet 4. Tillsätt ägg och olja och blanda tills det emulgeras.
Tillsätt mjöl, salt, bikarbonat och bakpulver. Blanda på hastighet 2 tills du har en deg. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 30 minuter på 185 °C. Låt svalna på ett bakgaller.
Blanda färskost, sötad kondenserad mjölk, florsocker, violextrakt och livsmedelsfärg på hastighet 6 tills du får slät frostning.
Sprid frostingen över den gräddade kakan och skär i 12 enskilda bars.