Skip the navigation

Kakaofettuccine med bacon chili och mejram

KitchenAid Chef

Elegant pastarecept, perfekt idé för ett speciellt tillfälle för att överraska dina gäster.

Import-Recipe - Cocoa fettuccine with bacon, chili and marjoram

Kakaofettuccine med bacon chili och mejram

KitchenAid Chef

Elegant pastarecept, perfekt idé för ett speciellt tillfälle för att överraska dina gäster.

Redskap

StandMixer
PastaRoller
PastaCutters
Förberedelser
30min
Tillagning
10min
Totalt
40min
Portioner
2
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

180 g vetemjöl

2 ägg

20 g kakao

75 g finhackad bacon

50 g gorgonzola

25 g schalottenlökar

10 g mejram

2 msk extra virgin olivolja

1 nypa salt

1/2 chilipeppar

Steg för steg

  1. Placera ägg, mjöl, kakao och en nypa salt i maskinens skål. Sätt fast skålen och degkroken på köksmaskinen och sätt den på hastighet 2. Knåda i 2-3 minuter. Tillsätt några skedar vatten om degen är för torr, en sked i taget.

  2. Ta upp degen ur skålen och skär den i fyra delar. Ta en del och platta ut den för hand till en rektangulär form. Se till att du täcker de andra delarna med plastfilm för att förhindra att de torkar.

  3. Sätt fast pastavalsen på din köksmaskin och sätt den på tjocklek 1. Sätt hastighetskontrollen på 2 och kör pastadegen genom pastavalsen. Vik degen dubbel och kör igenom den igen. Gör det flera gånger för att få degen att gå samman ordentligt.

  4. Medan du tillsätter litet mjöl på ena sidan av degen igen, ändra inställningen till tjocklek 3 och passera pastadegen genom pastavalsen, kör igenom flera gånger på tjocklek 3.

  5. Ändra inställningen till tjocklek 4 och upprepa stegen.

  6. Kör bladen av pasta genom fettucineskäraren. Håll pastabladet med en hand och ta emot pastan som kommer ut på andra sidan med den andra handen.

  7. Lägg fettucinen platt på en mjölad duk och låt det torka flera minuter innan du använder den, eller använd istället KitchenAids ställning för pastatorkning.

  8. Medan pastan torkar, koka upp saltat vatten i en stor kastrull.

  9. Hetta upp 4 matskedar olja i en stor stekpanna, tillsätt skivad schalottenlök, bacon samt krossad chili och stek i 3 minuter på mediumvärme.

  10. Koka fettuccine i det kokande vattnet, häll av i ett durkslag och häll pastan i kastrullen med såsen.

  11. Bryn fettuccine i stekpannan i 1 minut, fördela på 4 tallrikar, strö över mejram och gorgonzola samt servera medan det är varmt.

  12. Tillsätt 1 päron, skalat och skuret i kuber, till det stekta baconet och strö över finhackade valnötter vid servering.