Kaffeglass
Kaffeglass tillsammans med en islatte, det bästa sättet för att hålla sig sval på sommaren!
Kaffeglass
Kaffeglass tillsammans med en islatte, det bästa sättet för att hålla sig sval på sommaren!
Redskap
Ingredienser
400 ml vispgrädde
400 ml standardmjölk
130 g socker
5 äggulor
2 msk snabbkaffe, bra kvalitet
Steg för steg
Tillsätt grädde, mjölk, socker och salt i en kastrull. Värm blandningen på medelvärme under omrörning tills sockret har smält. Koka inte.
Lägg äggulorna i köksmaskinens skål, se till att vispen är fastsatt och vispa på hastighet 4 i 2 minuter.
Medan köksmaskinen körs häller du långsamt ned 200 ml av den varma gräddblandningen i äggen. Häll tillbaka äggblandningen i kastrullen och sjud på medelvärme (får inte koka) samtidigt som du rör om med en träsked tills blandningen tjocknar och har samma konsistens som vaniljsås. Det tar cirka 15 minuter. Tillsätt snabbkaffet och blanda tills det löst upp sig.
Häll glassmeten i en lufttät behållare och låt svalna helt. Ställ den i kylskåpet över natten.
Sätt fast den frysta KitchenAid-skålen till glasstillverkning på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla glassblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Låt köksmaskinen röra om glassblandningen i 20 minuter tills den har samma konsistens som mjukglass. Häll glassen i en behållare och ställ den i frysen i 4 timmar eller tills den är fast.