Skip the navigation

Kaffebrownies

KitchenAid Chef

Finns det en bättre kombination än choklad och kaffe? Denna brownie tar kaffe och kaka till nästa nivå.

coffeebrownies thumbnail

Kaffebrownies

KitchenAid Chef

Finns det en bättre kombination än choklad och kaffe? Denna brownie tar kaffe och kaka till nästa nivå.

Redskap

CoffeeMachine
StandMixer
Förberedelser
20min
Tillagning
40min
Totalt
1h
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

200 g smör, brynt

2 msk kakaopulver

200 g mörk choklad, hackad

3 tsk vaniljextrakt

3 ägg

300 g strösocker

150 g vetemjöl

1 tsk salt

220 g rumstempererat smör

400 g florsocker, siktat

2 tsk snabbkaffepulver

2 msk varmt vatten

Steg för steg

  1. Använd KitchenAids espressomaskin för att göra en dubbel espresso.

  2. Tillsätt brynt smör, kakaopulver, choklad, vaniljextrakt och espresso till en köksmaskin utrustad med trådvisp och mixa på hastighet 6. Det är normalt om blandningen inte går ihop tills den är helt slät i början. Ställ åt sidan och låt svalna något.

  3. Tillsätt socker och ägg till en köksmaskin med trådvisp och mixa på hastighet 6 tills den är ljusare i färgen. Sänk hastigheten till 4 och häll långsamt i chokladblandningen. Vispa i ytterligare en minut.

  4. Sänk hastigheten till 1 och tillsätt mjöl och salt. Blanda inte för mycket. Flytta över degen till en plåt med bakplåtspapper och grädda i 40 minuter i förvärmd ugn på 170 °C. Ta ut ur ugnen och låt svalna på bakgaller.

  5. Häll mjukt smör och florsocker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren. Öka långsamt hastigheten till 8, blanda tills den är slät, skrapa ner sidorna för att säkerställa att allt socker går in. Lös upp snabbkaffet i varmt vatten och tillsätt till smörkrämen. Mixa på hastighet 8 tills det har gått ihop helt. Fördela smörkrämen på de kylda browniesarna.