Italiensk marängsmörkräm
Italiensk marängsmörkräm är en tjock, slät och något mindre söt smörkräm som passar perfekt som frosting på kakor och cupcakes.
Italiensk marängsmörkräm
Italiensk marängsmörkräm är en tjock, slät och något mindre söt smörkräm som passar perfekt som frosting på kakor och cupcakes.
Redskap
Ingredienser
4 äggvitor
200 g strösocker
175 g mjukt smör
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljextrakt
Steg för steg
Tillsätt strösocker och äggvitor i en värmebeständig skål och vispa över vattenbad i 5 minuter tills äggvitorna är varma och sockret har smält. Du kan testa detta genom att gnida 2 fingrar mot varandra – du ska inte längre känna sockerkorn.
Häll sockerblandningen i skålen till en köksmaskin utrustad med trådvisp och blanda på hastighet 8 tills blandningen har svalnat till rumstemperatur och den har konsistensen av en maräng.
Fäst flatblandaren och sätt på hastighet 6. Tillsätt smöret gradvis och vänta tills varje bit blandas in innan du lägger till mer. Tillsätt vaniljextrakt och salt.