Redskap
Ingredienser
2 persikor
2 nektariner
1,2 l vatten
100 ml honung
5 kvistar rosmarin
3 påsar vitt te med persika
2 citroner
Steg för steg
Skiva persikor och nektariner. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt 500 ml vatten, honung och rosmarin. Koka upp och låt sjuda på låg till medelhög värme i 15 minuter. Krossa frukten försiktigt med en träsked. Sila och låt svalna helt.
Koka upp 700 ml vatten till 80 °C. Lägg tepåsar i en tekanna. Häll vattnet i tekannan och låt dra i 3 minuter. Släng tepåsarna och låt teet svalna helt. Häll över i en kanna eller tillbringare.
Tillsätt nektarin- och persikosirapen till teet. Pressa två citroner och tillsätt saften till teet.
Kyl i 1 timme och servera med is och rosmarinkvistar.