Ingerfärsceviche på havsaborre morot och zucchini
Letar du efter den perfekta blandningen mellan färsk fisk och råa grönsaker? Lösningen har ett namn: Ceviche. Och när vädret blir varmare finns det ingen bättre belöning än den här enkla och delikata kalla fisksalladen.
Ingerfärsceviche på havsaborre morot och zucchini
Letar du efter den perfekta blandningen mellan färsk fisk och råa grönsaker? Lösningen har ett namn: Ceviche. Och när vädret blir varmare finns det ingen bättre belöning än den här enkla och delikata kalla fisksalladen.
Redskap
Ingredienser
250 g filéer av havsaborre utan skinn
1 zucchini
1 morötter
1/2 vårlök
1/2 bunt färsk koriander
1 limejuice
4 msk extra virgin olivolja
1/4 tsk havssalt
Steg för steg
Sätt fast Grönsakssvarven på KitchenAid Köksmaskin. Centrera moroten på frukt- och grönsaksspettet och sätt fast på Grönsakssvarven. Sätt fast skalningskniven och det fina svarvbladet och sätt det mot änden av moroten. Placera en skål nedanför bladen för att fånga upp de svarvade grönsakerna.
Sätt köksmaskinen på hastighet 4 och kör tills bladen når slutet på moroten . Upprepa med den andra moroten.
Ta bort resterna av moroten från spettet och placera zucchinin. Ta bort skalningskniven och sätt köksmaskinen på hastighet 4 och upprepa proceduren tills det är klart.
Skär fiskfiléerna i fina strimlor och placera dem i skålen med grönsakerna
Tillsätt limejuicen, den hackade koriandern och vårlöken samt den rivna ingefäran.
Blanda försiktigt svarvade grönsaker och fisk med 4 matskedar olja och ¼ tesked salt.
Kyl och förvara i kylskåp i minst 30 minuter. Strö över några extra korianderblad innan servering.
Lägg till extra smak med 2 matskedar hallonvinäger tillsammans med olje- och saltdressingen