Hot cross buns
Hot cross buns med russin är en riktig påskklassiker och ett givet inslag på påskbuffén!
Hot cross buns
Hot cross buns med russin är en riktig påskklassiker och ett givet inslag på påskbuffén!
Redskap
Ingredienser
250 ml mellanmjölk
50 g smör
470 g + 4 tsk vetemjöl
12 g snabbjäst
60 g strösocker
1 tsk salt
1 ägg
60 g russin
1 tsk malen kanel
3,5 msk vatten
Steg för steg
Värm upp mjölken till 40 °C. Ta bort från värmen, tillsätt smör, ställ åt sidan och låt svalna något.
Lägg 470 g mjöl, jäst, salt och socker i köksmaskinens skål och sätt fast en degkrok. Blanda på hastighet 1 i 30 sekunder. Tillsätt mjölkblandningen och ett ägg. Knåda på hastighet 1 i 5 minuter.
Lägg degen i en oljad skål. Täck med en ren handduk och låt jäsa i en timme eller tills den blivit dubbelt så stor.
Tillsätt russin och kanel till degen och blanda tills det blandats in. Täck med en ren handduk och låt jäsa i ytterligare en timme.
Dela degen i tolv lika stora bitar. Forma jämna bollar och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Täck med en ren handduk och låt jäsa i ytterligare en timme.
Blanda 4 msk mjöl med 3,5 msk vatten och gör en tjock smet. Om blandningen är för lös tillsätter du lite mer mjöl. Lägg blandningen i en spritspåse och spritsa ett kors på varje bulle.
Grädda i 210 °C i en förvärmd ugn i 15 minuter.