Skip the navigation

Höstsallad med grönkål

KitchenAid Chef

En näringsrik sallad fullproppad med säsongens grönsaker.

Import-Recipe - Autumn Kale Salad

Höstsallad med grönkål

KitchenAid Chef

En näringsrik sallad fullproppad med säsongens grönsaker.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
20min
Tillagning
30min
Totalt
50min
Svårighet
Medel

Ingredienser

500 g butternutpumpa

2 msk olivolja

1 tsk malen kanel

1 msk lönnsirap

2 äpplen

120 g grönkål

100 g pekannötter

100 g granatäpplekärnor

25 g parmesanost, riven

2 tbsp svart balsamvinäger

Steg för steg

  1. Skala butternutpumpan och skär den i halvor. Dela halvorna på mitten.

  2. Montera matberedaren 2,1 l med en tärningsskiva och vrid hastigheten till 1. Lägg butternutpumpan i matarröret så att den tärnas.

  3. Lägg kuberna i en skål och tillsätt olivolja, malen kanel och lönnsirap. Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 200 C i 25-30 minuter. Låt svalna.

  4. Dela äpplena i fjärdedelar och ta bort kärnhuset. Lägg äpplena i matarröret på matberedaren med tärningsskiva.

  5. Lägg grönkålen i en stor skål. Tillsätt butternutpumpa, äpplen, pekannötter, granatäpplen och parmesanost.

  6. Ringla svart balsamvinäger på salladen.