Höstsallad med grönkål
En näringsrik sallad fullproppad med säsongens grönsaker.
Höstsallad med grönkål
En näringsrik sallad fullproppad med säsongens grönsaker.
Redskap
Ingredienser
500 g butternutpumpa
2 msk olivolja
1 tsk malen kanel
1 msk lönnsirap
2 äpplen
120 g grönkål
100 g pekannötter
100 g granatäpplekärnor
25 g parmesanost, riven
2 tbsp svart balsamvinäger
Steg för steg
Skala butternutpumpan och skär den i halvor. Dela halvorna på mitten.
Montera matberedaren 2,1 l med en tärningsskiva och vrid hastigheten till 1. Lägg butternutpumpan i matarröret så att den tärnas.
Lägg kuberna i en skål och tillsätt olivolja, malen kanel och lönnsirap. Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 200 C i 25-30 minuter. Låt svalna.
Dela äpplena i fjärdedelar och ta bort kärnhuset. Lägg äpplena i matarröret på matberedaren med tärningsskiva.
Lägg grönkålen i en stor skål. Tillsätt butternutpumpa, äpplen, pekannötter, granatäpplen och parmesanost.
Ringla svart balsamvinäger på salladen.