Höstig grönsakstoast
Denna läckra och knapriga toast fylld med gorgonzola, pumpa och karamelliserad lök är en perfekt kombination av sälta med sötma!
Höstig grönsakstoast
Denna läckra och knapriga toast fylld med gorgonzola, pumpa och karamelliserad lök är en perfekt kombination av sälta med sötma!
Redskap
Ingredienser
1 butternutpumpa
4 msk olivolja
2 söt lök
1/2 tsk salt
1/4 tsk peppar
1 msk ljust farinsocker
12 brödskivor
50 g mjukt smör
180 g gorgonzola
2 msk salvia, hackad
Steg för steg
Skala, kärna ur och skiva butternutpumpa i halvmånar. Se till att skivorna inte är för tjocka. Lägg dem på bakplåten med bakplåtspapper och pensla med hälften av olivoljan. Tillaga i 30 minuter i en förvärmd ugn i 190 °C.
Värm resten av olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Skala och skiva löken och lägg i pannan. Stek på låg värme tills de karamelliseras, tillsätt kryddor och blanda ihop.
Bred lite smör på utsidan av brödet så blir rostningen långsam, vilket värmer upp fyllningen.
Bred ut gorgonzola på alla brödskivor. Tillsätt tre pumpaskivor, karamelliserad lök och avsluta med hackad salvia på hälften av skivorna och lägg de återstående skivorna ovanpå. Ha inte för mycket fyllning. Placera dem i smörgåshållaren och stäng.
Ställ in rostningsreglaget på 5 och tryck på knappen SMÖRGÅS. Sätt smörgåshållaren i brödrosten för att rosta.