Redskap
Ingredienser
400 g nötkött, magert
80 g parmesanost
1 msk hackad rosmarin
1 msk hackad gräslök
2 ägg
100 g cirka mjuka delen av brödet
200 g cirka fint rivna brödsmulor
efter smak salt och nymalen peppar
frityrolja
Steg för steg
Mal köttet genom att fästa köttkvarnen på Artisan-köksmaskinen. När du tillreder köttbullarna själv får du mycket högre kvalitet på köttet och du kan skapa dina egna köttbullar med olika köttdetaljer (nötkött, kalv, fläsk, kyckling, osv.).
Lägg köttfärsen i en glasskål tillsammans med parmesan, persilja, gräslök och ägg. Tillsätt slutligen den mjuka delen av brödet. Tillsätt lite salt och peppar och blanda väl med en träsked. Forma till runda bollar med hjälp av handflatorna, placera sedan på en tallrik med brödsmulor och rulla bollarna så att de är ordentligt täckta. Lägg dem på en ren tallrik och täck med plastfolie.
Värm oljan i en wokpanna, stek köttbullarna i 2–3 minuter (hur mycket färg de får beror på storleken på köttbullarna). Låt rinna av på hushållspapper och servera rykande varma.