Skip the navigation

Hemlagade fyllda paprikor

KitchenAid Chef

En middag full av smaker. Servera med bröd och en enkel tomatsås.

stuffedbellpepper_thumbnail.jpg

Hemlagade fyllda paprikor

KitchenAid Chef

En middag full av smaker. Servera med bröd och en enkel tomatsås.

Redskap

StandMixer
MeatGrinder
Förberedelser
20min
Tillagning
35min
Totalt
55min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

3 röd paprika

500 g nötkött

2 lökar

2 vitlöksklyftor

150 g bacon

1 knippe basilika

2 tsk salt

1,5 tsk peppar

100 g parmesanost

3 msk olivolja

600 g konserverade körsbärstomater

30 g tomatpuré

250 g kokt ris

Steg för steg

  1. Skär av toppen på paprikorna och ta ut fröna. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter i 190 °C tills de nästan är klara.

  2. Mata nötkött, lök, vitlök, basilika och bacon genom matarröret på köttkvarnen utrustad med mellangrov malningsskiva. Mata in parmesan genom köttkvarnen utrustad med fin malningsskiva. Spara 3 msk av osten till senare. Blanda ihop alla malda ingredienser.

  3. Värm upp olivoljan och stek köttet tills det är brynt. Tillsätt de konserverade tomaterna och kokt ris och stek i ytterligare 8 minuter.

  4. Fyll de förtillagade paprikorna med köttblandningen. Sätt på en bakplåt och grädda i 25 minuter på 190 °C. Strö resten av osten över paprikorna efter 15 minuter i ugnen.